Riudelletres

Entrevista a la Glòria Gasch, editora a Columna edicions

Hem demanat a la Glòria Gasch que ens contesti algunes preguntes sobre com viu ella el món editorial per anar fent boca de cara al Riudelletres del diumenge 3 d’octubre. Recordeu que encara us hi podeu apuntar a http://riudelletres.cat/index.php/inscripcions/.

1.- La teva experiència en l’àmbit editorial és intensa i dilatada alhora. Quin és l’aspecte que més valores a l’hora de dirigir un projecte editorial?

Definir un pla estratègic sòlid per saber cap a on anem i tenir la llibertat de poder implementar-lo amb temps.

2.- Quin creus que és l’element més important per al bon funcionament d’una empresa editorial?

N’hi ha més d’un, normalment acostuma a ser un conjunt de factors: un pla estratègic, un bon equip, una bona gestió, el coneixement de tota la cadena de valor del llibre, i la passió i l’entusiasme en tot el que fem.

3.- Consideres que el món editorial català està anant per bon camí? Per què?

Crec que la pandèmia ens ha situat en un moment apassionant, els índexs de lectura s’han disparat i la gent ha descobert que la lectura va molt més enllà del pur entreteniment, pot arribar a ser guaridora. Caldrà veure si és un fet conjuntural o perdurarà en el temps. Un pla de lectura integral seria clau per poder garantir la bona salut del món editorial.  

4.- En què creus que podria ajudar el món institucional a les empreses culturals, siguin editorials o no?

No es tracta d’ajudar, han d’actuar, d’agafar les regnes i posar-se a treballar per fer una indústria potent. La gran assignatura pendent són els joves, amb ells està tot per fer.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *