Què és?

Riudelletres és una jornada de treball, debat i formació per a tots els sectors implicats en la literatura per tal de buscar noves fórmules per a la promoció dels llibres editats i de la literatura en general.

El 2017 es va fer la primera edició d’aquesta trobada en què gent del món de l’escriptura, de l’edició, de les llibreries, de les biblioteques, de la comunicació cultural i de la docència debaten i aprenen sobre la promoció de la literatura en tots els àmbits. L’objectiu de la trobada és posar en contacte tots els sectors del món del llibre per tal de trobar nous camins a traçar en publicitat, comunicació, col·laboració o promoció dels llibres editats.

La jornada que us hem preparat per aquest 2020 pretén aprofundir en alguns aspectes que ja vam introduir l’any passat com són l’ús de les xarxes socials amb l’ajuda de la community manager Esther Barqué i l’expressió oral en públic amb el director i formador de teatre Ramon Garrido. Com a novetat, aquest any hem dissenyat un taller d’edició de vídeo, que impartirà la professora de comunicació Eva Comas, amb el qual intentarem ajudar-vos a preparar els vídeos que, amb les circumstàncies sobrevingudes pel covid-19, hem hagut d’improvisar des de casa. Estem segurs que és un aspecte que ens interessa a tots per tal d’arribar amb més facilitat als nostres potencials lectors.
Com cada any, finalitzarem la jornada amb un debat a tres que en aquest cas anirà a càrrec de dos escriptors i una escriptora de llarga carrera literària. Es tracta del Sebastià Bennasar, la Maria Carme Roca i el Jordi Cabré, que debatran sobre la professionalització en el camp editorial pel que fa a la primera baula de la cadena, els escriptors i les escriptores.

La jornada està organitzada pel Projecte Riudelletres en col·laboració amb l’Ajuntament de Sant Pere de Riudebitlles, el Departament de Cultura de la Generalitat, l’entitat Riudevins, el digital Surtdecasa, la Biblioteca Maria Àngels Torrents i el servei de Biblioteques de la Diputació de Barcelona.