Riudelletres

Entrevista a Ester Barqué, community manager

Hem demanat a la nostra community manager particular i ponent del taller sobre xarxes socials que ens contesti algunes preguntes que potser són del vostre interès. Recordeu que la seva serà la segona ponència al Riudelletres 2020 que es durà a terme el proper diumenge 27 de setembre a Sant Pere de Riudebitlles. Encara us podeu inscriure aquí.

  1.- Quines són les plataformes més útils, actualment, per a fer difusió d’una obra literària? Totes les xarxes socials són útils, i si tenim un perfil i una pàgina actualitzada, amb molts amics que es converteixen en seguidors encara millor. Facebook és una de les xarxes més importants en aquest moment i amb Instagram fan un bon tàndem, junts sempre! Google My Businnes, a tenir en compte molt seriosament. LinkedIn pels contactes més professionals. Twitter una xarxa que està molt viva i molt activa per arribar a moltes persones.

2.- Quin paper ha de jugar l’autor o autora en aquest procés de promoció?
L’autor és molt important, tenir perfils a les xarxes que he comentat i tenir perfil o pàgina de l’obra penso que podrien ajudar molt per poder fer la promoció correctament. L’autor és que coneix millor la seva obra, llavors és ell que n’ha de parlar. O en parles tu des de la teva obra o en parlaran els altres.

3.- Creus que actualment s’està fent un ús suficient o útil de les xarxes socials en la promoció literària? S’ha començat a utilitzar, però són més visibles els nous autors que als autors coneguts d’obres reconegudes. Són molts sectors que encara no creuen que les xarxes socials els poden ajudar en la promoció de la seva obra. Espero que això aviat canviï.

4.- Quin és el paper d’una community manager en el món literari? El paper d’una community és conèixer, informar-se, llegir per poder comunicar, compartir, convidar, analitzar… No podem comunicar correctament si no coneixem l’autor, el llibre, la seva història. Fas un vincle especial amb l’autor, els personatges, el seu contingut… i així pots arribar al possible lector, pots enganxar amb paraules, fotos, escrits a un nou lector.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *