Eines per fer un abans i un després en la teva vida, amb la Montse Barderi.

29, 30 i 31 d’octubre de 2021

Preu del curs: a partir de 150 euros (230 euros amb tot inclòs: dormir, menjar i classes).

inscriu-te aquí

Montse Barderi | El Bosc de les Idees

Montse Barderi (Sabadell, 1969). Soc escriptora, amb estudis de filosofia, periodisme i especialista en estudis de gènere. Autora de deu llibres tant de literatura com de filosofia pràctica. He estat traduïda a l’italià, el romanès i el portuguès. Els meus darrers llibres, tots ells publicats a Columna, són Camí d’anada i tornada, escrit amb Emma Vilarasau, i el llibre de relats il·lustrat Dones úniquesDones d’aquí que no podràs oblidar, un retrat de vuitanta-sis dones dels Països Catalans de tots els temps i tots els àmbits on també apareix Teresa Pàmies. Col·laboro mensualment a la secció d’opinió d’El Punt Avui, i a Serra d’Or l’any 2019. Actualment col·laboro en el programa Aquí amb Josep Cuní de Cadena Ser. He estat membre de la junta Filosofia i Gènere de l’Universitat de Barcelona, subdirectora amb Fina Birulés del X Simposium Internacional de Filòsofes IAPh, soc patrona fundadora de la Fundació Maria-Mercè Marçal i formo part del projecte guanyador eTwinning 2015 en l’àmbit Europeu de Ciutats Educadores. També formo part del jurat del Premi Prudenci Bertrana de novel·la i del Premi Josep Pla de narrativa. Vaig ser nomenada comissària de l’Any Teresa Pàmies per a la Institució de les Lletres Catalanes i vaig guanyar el Premi Prudenci Bertrana de novel·la amb La memòria de l’aigua l’any 2019 (obra que també va quedar finalista a la millor novel·la de l’any d’Òmnium Cultural). Faig formacions en els àmbits d’escriptura creativa, dona i literatura, i de l’amor des d’un punt de vista ètic i feminista en espais formatius com ara el Col·legi de Doctors i Llicenciats i l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès, així com a les biblioteques, centres d’ensenyament i entitats culturals que ho sol·licitin. Formo part dels projectes Lletres a les aules i Lletres en viu de la Institució de les Lletres Catalanes. El 2020 he publicat Manual d’amor aristotèlic per a dones del segle XXI  (Destino), dins la nova col·lecció Som Revolució, on també faig d’assessora. Aquest 2021 he format part de llibre commemoratiu del 85è aniversari d’Alejandra Pizarnik a l’editorial Huso. La tardor del 2021 publico La vida autèntica (Columna), la que considero la novel·la més important, fins ara, en la meva carrera literària. 

Programa del curs: NOVA ETAPA VITAL: DEIXAR ENRERE ELS MALTRACTAMENTS I CONVERTIR-SE EN ALGÚ MÉS NOBLE A TRAVÉS DE L’ÈTICA ARISTOTÈLICA

Aquest no és un curs acadèmic, no està pensat per conèixer millor a Aristòtil ni per tractar grans temes de la filosofia, està dissenyat per a transformar i millorar la pròpia vida a partir de la filosofia aristotèlica. És un curs pràctic especialment indicat per a persones que dubten de si pateixen maltractaments per part de la seva parella o qualsevol entorn com ara el laboral. Un curs que ens ensenyarà a detectar i neutralitzar els maltractaments de baix voltatge, tant si el patim directament com si el veiem patir als altres.  

Un curs per fer un abans i un després, per definir-nos i comprometre’ns en la nostra vida des de la brúixola més important: l’ètica.

Programa:

. El maltractament de baix voltatge: què és, com detectar-lo i com neutralitzar-lo en tots els àmbits de la vida.

. Un bon amor cap als demés i cap a un/a mateix/a

. Camins de noblesa: 

            . La maduresa personal

            . Com aconseguir els teus objectius

            . Qualitats ètiques que ens fan millors persones

            . La cultura: un antídot per a molts dels perills del món actual.

Bibliografia:

  • Manual d’amor aristotèlic per a dones del segle XXI (Destino, 2020)
  • El amor no duele (Urano, 2016)

Us recordem aquí les condicions dels cursos

  • Preu del curs:
    • 230 euros per persona en habitació doble compartida amb el teu acompanyant, que també pot participar del curs.
    • 250 euros per persona en habitació doble compartida amb un altre assistent al curs.
    • 325 euros per persona en habitació doble d’ús individual.
    • 150 euros en modalitat de dia tot el cap de setmana. Inclou només els dinars i el curs. (Es paga sencer en fer la reserva)
    • 75 euros en modalitat d’un dia. Inclou només el dinar i el curs. (Es paga sencer en fer la reserva)
  • Forma de pagament: avançament de 50 euros per guardar la plaça. La totalitat del curs s’haurà d’haver pagat 15 dies abans del seu inici. Un cop hàgim rebut la inscripció, enviarem un correu amb les instruccions precises per a fer el pagament.
  • En cas d inscripció en els 15 dies abans de l inici del curs, la bestreta serà la totalitat del curs.
  • Si es cancel·la després de 15 dies abans de l’inici del curs, només es podran tornar els diners si es troba un nou participant.
  • Arribada al Bosc de les idees a partir del primer dia a les 16h de la tarda.
  • Sortida del Bosc de les idees com a molt tard fins a l’últim dia a les 16h de la tarda.
  • El programa del curs el determina el professor o professora de manera anticipada, però es pot adaptar a les necessitats del grup.
  • Una setmana abans es crearà un grup de whatsapp per posar en comú dubtes i propostes. Un grup que es dissoldrà, si així ho desitgen els assistents, en acabar el cap de setmana de curs.
  • Inscripció mínima, 6 persones.
  • Inscripció màxima, 12 persones.
  • Les places es reservaran per estricte ordre de pagament de la bestreta.

Condicions de convivència al bosc de les idees.

  • El bosc de les idees no és, en cap cas, un allotjament com a tal sinó una casa particular que ofereix els seus espais per realitzar intercanvis, seminaris i cursos.
  • Per aquestes particulars característiques de la casa, es demanarà als assistents que col·laborin en mantenir les pròpies cambres endreçades, en parar i desparar la taula i portant els seus estris de neteja personal com tovalloles per al lavabo i per a la piscina i sabons. La casa no en disposa per a tots els convidats.
  • El cost del curs serveix per pagar un servei de cuina amb una cuinera professional, les despeses dels serveis comunitaris i els ponents convidats. L’objectiu del Bosc de les idees és cobrir les despeses, en cap cas fer-hi negoci.
  • En considerar-se un lloc d’intercanvi, es convida als assistents a compartir les seves habilitats, coneixements i experiències amb la resta d’assistents als cursos. Això pot incloure des de la música, la cuina, la botànica, la gimnàstica o qualsevol altra. L’aportació de cadascú es compartirà a través del grup de Whatsapp prèviament per si fa falta portar algun material especial per a l’ocasió.
  • Tots els cursos i activitats es faran seguint les recomanacions que hagin dictat les autoritats sanitàries. La major part del curs es farà a l’exterior i amb totes les mesures que siguin necessàries.
  • Podeu veure la casa i l’entorn en aquest enllaç.