Acaba la teva novel·la , amb el Roger Coch

Desembre de 2021 – Acaba la teva novel·la. Les claus per posar el punt final d’un projecte.

Roger Coch (Barcelona, 1990 ) és escriptor i professor d’escriptura. Ha publicat la novel·la Udzu (Males Herbes, 2017) i, amb la Muriel Villanueva, la trilogia La Esfera (Planeta, 2016; traducció catalana Columna, 2016): Sin alas, Alas de Ícaro i El vuelo del fénix. També ha fet contes, poemes i cançons. Com a professor d’escriptura ha col·laborat amb l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès i actualment es dedica a l’acompanyament literari, col·labora amb diverses entitats i imparteix tallers d’escriptura i creativitat.

Inscriu-te aquí

Programa del curs

En aquest taller donarem eines per arribar al final d’un projecte d’escriptura (del gènere que sigui). La part teòrica i pràctica del primer dia versarà sobre la planificació (estructura, mapa) i execució (el text) d’un projecte d’escriptura, i com vèncer la incertesa que genera un procés en marxa. Aprendrem tant a veure amb perspectiva allò que tenim entre mans com a endinsar-nos en el text, reduirem la distància que hi ha sovint entre el pensament i el paper. El segon dia aplicarem el que hem après en els projectes personals d’escriptura, de manera que el camí per acabar-los quedi ben fixat.

DIMARTS 10

9:30-10: Presentació

10-14: Com arribar al final d’un projecte literari (les diferents fases del procés d’escriptura / com funcionen les històries / veu i poètica personal / com vèncer la incertesa d’escriure fins al final / superar els bloquejos / desenterrar el fòssil)

16-19: Mapes narratius (L’estructura narrativa bàsica / mapes narratius: conèixer el projecte literari a fons / la diferència entre el mapa i el territori, o com sortejar els obstacles imprevistos)

DIMECRES 1110-14: Projectes personals (Comentari en grup dels projectes, el mapa de la meva història, escriptura d’un fragment i com revisar)

Us recordem aquí les condicions dels cursos “Caps de setmana imprescindibles”

 • Preu del curs: 280 euros per persona. En el cas que vingueu acompanyats, el preu pel segon assistent o acompanyant compartint cambra és de 230 euros.
 • Forma de pagament: avançament de 20 euros per guardar la plaça (en cas d’anul·lació, només es tornarà si s’avisa amb 48 hores d’antelació Demanem amb vehemència que s’avisi amb temps en cas de no poder assistir per a donar la oportunitat a la gent que hagi quedat en llista d’espera perquè les places són molt limitades).
 • Arribada al Bosc de les idees a partir del primer dia a les 16h de la tarda.
 • Sortida del Bosc de les idees com a molt tard fins a l’últim dia a les 16h de la tarda.
 • El programa del curs el determina el professor o professora de manera anticipada, però es pot adaptar a les necessitats del grup.
 • Una setmana abans es crearà un grup de whatsapp per posar en comú dubtes i propostes. Un grup que es dissoldrà, si així ho desitgen els assistents, en acabar el cap de setmana de curs.
 • Inscripció mínima, 6 persones.
 • Inscripció màxima, 12 persones.
 • Les places es reservaran per estricte ordre de pagament de la bestreta.

Condicions de convivència al bosc de les idees.

 • El bosc de les idees no és, en cap cas, un allotjament com a tal sinó una casa particular que ofereix els seus espais per realitzar intercanvis, seminaris i cursos.
 • Per aquestes particulars característiques de la casa, es demanarà als assistents que col·laborin en mantenir les pròpies cambres endreçades, en parar i desparar la taula i portant els seus estris de neteja personal com tovalloles per al lavabo i per a la piscina i sabons. La casa no en disposa per a tots els convidats.
 • El cost del curs serveix per pagar un servei de cuina amb una cuinera professional, les despeses dels serveis comunitaris i els ponents convidats. L’objectiu del Bosc de les idees és cobrir les despeses, en cap cas fer-hi negoci.
 • En considerar-se un lloc d’intercanvi, es convida als assistents a compartir les seves habilitats, coneixements i experiències amb la resta d’assistents als cursos. Això pot incloure des de la música, la cuina, la botànica, la gimnàstica o qualsevol altra. L’aportació de cadascú es compartirà a través del grup de Whatsapp prèviament per si fa falta portar algun material especial per a l’ocasió.
 • Tots els cursos i activitats es faran seguint les recomanacions que hagin dictat les autoritats sanitàries. La major part del curs es farà a l’exterior i amb totes les mesures que siguin necessàries.
 • Podeu veure la casa i l’entorn en aquest enllaç.